В новините
 
14.12.2006 23:44   Новината е видяна 3617 пъти
Тракийско селище ще строи община Царево с пари на ФАР

Проект на Община Царево спечели финансиране по програма “Фар” ТГС 2004 – “Трансгранично сътрудничество България – Турция” от фонда за малки проекти. Проектът с работно заглавие “Пътуване във времето на траките” е разработен с помощта на сдружение “България завинаги” и ще бъде осъществен в партньорство с Община Пинархисар, Турция. Автор на идейния проект е ст.н.с. д-р Валерия Фол.

Замисълът на проекта е да стимулира местните общности за разкриване на общите културни и исторически ресурси в трансграничния регион Бургас - Киркларели. Проучването включва също така и разработването на автентично тракийско селище, без аналог в света, и възстановка на древен тракийски ритуал, в който ще могат да участват и туристите.

С реализацията на проекта се открива възможност общината да се превърне в център за проучване на древната тракийска култура. Основна цел на проекта е да се създадат благоприятни условия за устойчиво сътрудничество в сферата на културата и туризма между общините Царево и Пинархисар, което включва укрепване на трансграничните връзки между тях за възстановяване на общите исторически и туристически ресурси в двата региона.

В проекта се залага на културно-историческото наследство в двата региона като на мост за бъдещо партньорство между хората. Всичко това ще допринесе за повече разнообразие в туристическите услуги и възможностите за алтернативен туризъм.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |