В новините
 
18.12.2006 17:59   Новината е видяна 3380 пъти
Затягат контрола на шофьорските курсове

План-програма за подобряване на движението по пътищата подписаха министърът на транспорта Петър Мутафчиев, вътрешният министър Румен Петков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

Програмата е свързана с контрола по пътищата, състоянието на инфраструктурата и контрола по придобиване на свидетелства по правоуправление, поясни Петър Мутафчиев.

Предстои засилване на контрола, както и на проверките за техническото състояние на пътищата и затягане на изискванията да получаване на шофьорска книжка.

Часовете по кормуване ще се увеличат от 25 на 30.
Неизбежно е поскъпването на шофьорските курсове, но това е в интерес на по-добрата подготовка на шофьорите.

Провеждането на теоретична и практическа част на изпитите в различни дни, тоест разделянето на теорията от практиката.
Това ще даде възможност за по-голяма взискателност от самите проверяващи и това е едно удължаване на времето за самия изпит.

Провеждането на теоретичната част от изпитите ще бъде в регионалните дирекции на Автомобилна администрация, така ще се създадат по-добри технически условия с конкретни филми или данни да се получи пълната информация за негативните последици от неспазването на правилника за движение по пътищата.

Ще има и тотален контрол за техническата изправност на автомобилите и за спазване на условията на товарните превози.

От началото на годината по пътищата ни за загинали 1003 души, съобщи вътрешният министър Румен Петков и заяви, че ще бъдат предприети мерки за техническо обезпечаване на контрола по пътищата и ще се засилят мерките срещу нарушителите.

От гледна точка на министъра на регионалното развитие и благоустройството приоритет ще бъде подобряване на пътната инфраструктура, особено на първокласната, за което има предвидени инвестиции./news.bg/

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |