В новините
 
21.12.2006 02:15   Новината е видяна 4750 пъти
Прогноза: След 2010 г. Европа “спира цигарите”?

Тютюнопроизводството в Европа ще изчезне окончателно до няколко години. След 2010 г. на Стария континент няма да се произвеждат никакви или минимални количества тютюни. Това прогнозира световноизвестният експерт в областта на тютюните д-р Койчо Белчев. Според него глобалната стагнация в този бранш неизбежно ще засегне и България.

От 2007 г. спират всички дотации за сеене и производство на тютюни в страната. Прогнозите са ЕС да преустанови изцяло развитието на този отрасъл. За сравнение Койчо Белчев посочва Гърция, където тютюнопроизводството от нивото на традиционен отрасъл е напълно замряло през 2006 г.

Тенденциите за спиране на субсидирането на тютюните на практика ще оставят без сигурен поминък десетки хиляди семейства в България, занимаващи се потомствено с тази дейност. Това безспорно ще доведе до сериозни икономически, социални и политически последици в цялостната картина на живота в страната след приемането ни за член на ЕС от 2007 г. Тютюните в Европа в бъдеще ще се внасят главно от страни от Третия свят, като Бразилия, Суматра, Индия, Куба, Латинска Америка, а потреблението и производството на тютюн и тютюневи изделия ще претърпят тотални рестрикции, категоричен е експертът.

Д-р Койчо Белчев е най-големият частен акционер в държавната корпорация „Булгартабак” АД и един от най-големите частни производители на тютюни в България, като председател на борда на тютюневата фирма „Слънце – Койчо Белчев” ООД, Стара Загора. Пряк оцелял наследник на най-голямата тютюнева корпорация у нас и на Балканите преди 1944 г., Белчев е член на фамилията, която е послужила за прототип на „империята Никотиана” от световноизвестния роман „Тютюн” на писателя Димитър Димов. Внушителната биография на експерта се допълва от завършени право и икономика в Цюрих, специализация по психология при проф. Карл Юнг, както и респектираща кариера във финансите на Уол Стрийт, където става съсобственик на втората по големина финансово-брокерска къща в света „Хейдън Стоун”.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |