В новините
 
22.12.2006 00:35   Новината е видяна 3795 пъти
Разкриха корупционна схема в община Бургас

Общински съветници осуетиха вчера подготвена от общинската администрация корупционна схема със заменки на земи. Те отхвърлиха предложението на кмета Йоан Костадинов да бъдат заменени частни парцели на пазарна стойност 30 000 лева, с общинска земя, която се оценява от брокери за над 2,5 млн. лева.

Корупционната схема лъсна на сесията вчера след изказване на съветника от СДС Костадин Марков. Пред колегите си той разкри опита да бъдат дадени на бизнесмени апетитни окрупнени общински парцели за милиони, срещу разпокъсани неатрактивни земеделски ниви разпръснати из съставните селища на община Бургас.

Според предложението на кмета Костадинов, апетитните общински парцели трябваше да бъдат дадени за нуждите на руския инвеститор – холдинг “Оскорд” и българския му партньор “Инглиш Вилидж”, които преди месец с бляскава церемония обявиха намеренията си за строителството на VIP- вилно селище в село Димчево. Лентата тогава бе прерязана лично от кмета на Бургас, като обещанията са за инвестиция от 10 млн. евро. Всяка от къщите там ще струва между 100 и 150 000 евро. Към постройките вече били проявен интерес от руснаци, англичани и българи, обявиха тогава от общината.

Според Костадин Марков намеренията за инвестиции от руско- българската компания са изключително положителен факт, но не е логично дружество, което заявява намерения на инвестира милиони лева да се опитва да взема на безценица апетитна общинска земя, давайки насреща изключително неатрактивни терени с помощта на кмета Костадинов.

“Като крупен инвеститор с такива възможности, най- логичното бе общината да обяви търг за тези си терени и компанията да се яви на него. По този начин общинските земи щяха да се продадат на пазарни цени, а средствата да постъпят в общинската хазна”, заяви Марков. Вчера той призова колегите си да не подкрепят предложението на Йоан Костадин и им напомни, че гласувайки поименно за неизгодната заменка носят отговорност пред бургазлии.

 

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |