В новините
 
22.12.2006 12:08   Новината е видяна 3940 пъти
Спортният комплекс в Поморие е почти готов

Традиция е, когато се говори за спортни бази, с носталгия да се открояват съоръженията, които са готови всеки момент да рухнат поради липса на финансови средства. Типични примери са редица спортни зали или футболни стадиони, които наподобяват ниви, които дори не са затревени. Виждали сме и как невръстни хлапета гонят топката по сгурии и пясъци поради липса на нормален футболен терен. Ето, че от известно време в по-големите градове на България бяха започнати да се градят спортни площадки с изкуствена настилка, където малки и големи могат да спортуват на воля в свободното си време. Само в Бургаска област бяха изградени редица такива - в Бургас, Царево, Несебър, Слънчев бряг и Поморие. Инвестициите в днешно време са нещо прекрасно, още повече пък, когато става въпрос за модерно спортно съоръжение. Именно такова се появи в Поморие. Там за около три години със съдействието на ПФК “Нафтекс” АД се изгради нещо изключително забележимо, нещо, което променя положително визитната картичка на град Поморие. За какво става дума? От три години футболният отбор на Поморие е превърнат в акционерно дружество, в което 51% държи община Поморие, а останалите 49% са собственост на ПФК “Нафтекс” - смесено дружество, което със съвместни усилия издига база, която вече привлича погледите не само на цялата ни област. Община Поморие предостави терен, а ПФК “Нафтекс” АД наля средствата за изграждане на модерен спортен обект. Ето, че той вече е на финалната права. Новият супермодерен градски стадион в Поморие вече е почти изцяло готов. Теренът – уникален и единствен по рода си в България - е с изкуствена настилка и буквално денонощно може да се играе футбол на него. Под повърхността му има отопление, което през зимата ще действа моментално за стопяване на евентуална снежна покривка, а водата ще бъде източвана светкавично. Съоръжението разполага с електрическо осветление, което може да претендира за най-модерното в страната ни.
Трибуните – 2400 седящи места с изцяло покрита козирка. Има вероятност капацитетът да бъде увеличен с още поне 1000 места, но това зависи от предстоящите преговори за още декар и шестотин, между общината и ФК “Поморие”. Все пак тук е нужна земя и само общината може да даден зелен семафор при евентуално изграждане на още една малка трибуна, която да поеме още неколкостотин места.
Хотелът – перфектен, с пет звезди и всякакви екстри. SPA-центърът съдържа няколко бара, кардиозала, център за калолечение, зали за физическа подготовка, няколко басейна и най-вече мост, който може да ви отведе директно на плажа. Очаква се откриването на хотела да стане непосредствено преди разрязването на лентата на спортния комплекс.
Спортната зала – божествена. За нея поморийци мечтаят години наред и ето, че една тяхна мечта вече е факт. Макар и все още недовършена, залата изглежда забележително. Размерите й са 45х17 метра. Гради се предимно за трениране, отколкото за нещо друго. Съвсем спокойно може да се играе както волейбол, така и баскетбол. Ще има врати и за хандбал. В периметрите й са включени две по-малки зали с възможност за практикуване на скуош, както и тенис на маса. Над залата ще има кафе-бар, от който могат да бъдат наблюдавани футболни срещи.
Седейки на градския стадион в Поморие имате уникалната възможност да се любувате на прекрасната гледка. Вдясно страхотен хотел, фронтално на трибуните невероятна спортна зала, а вляво можете да хвърляте по едно око на поморийската гордост – солниците. Официалното откриване на градския стадион ще стане преди първия домакински мач на ФК “Поморие” от шампионата на югоизточната “В” футболна група, в ранната пролет на следващата 2007-а година. И защо 2007 година да не е добра за футбола в Бургаска област при положение, че “Нафтекс” и “Черноморец” си осигурят място в “А” група, а “Поморие” се пребори за промоция в “Б” група.
Виктор ХРИСТОВ





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |