В новините
 
27.12.2006 19:09   Новината е видяна 2941 пъти
Българските села няма да влязат достойно в ЕС

Българските села няма да влязат достойно в Европейския съюз на 1-ви януари 2007 година, сочат резултати на социологическо проучване, направено от Асоциацията на българските села в началото на този месец.
79% от анкетираните смятат, че селата ни не са подготвени за ЕС. В същото време, 85% от тях са на мнение, че селата имат с какво да се гордеят и притежават потенциал за развитие, който обаче не е използван поради липсата на адекватна политика за развитие на селските райони.
Близо 5% от анкетираните смятат, че селата ще влязат достойно в ЕС заради уникалните възможности за туризъм, които предлагат.
Единодушно е мнението на почти 95% от анкетираните, че автентичният фолклор, старите български традиции и духовност са това, което може да даде българското село на Европа.
Над 70% от анкетираните в селата са скептично настроени за членството на България в ЕС и не вярват то да донесе осезаем ефект върху живота в селата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |