В новините
 
28.12.2006 19:19   Новината е видяна 3607 пъти
Българите могат да си изкарат здравна карта след 3 януари
От 3 януари всички български граждани, които искат да си изкарат европейска здравноосигурителна карта, ще могат да подават своите заявления в дистрибуторските центрове на фирмата, която ще отпечатва картата. Това стана ясно на пресконференция в Националната здравноосигурителна каса. Адресите на дистрибуторските центрове ще бъдат качени на Интернет сайта на НЗОК. Издаването на картата ще става за срок от 30 дни, а цената, която гражданите ще трябва да платят, е 3 лева. Експресната поръчка ще струва 4,8 лева и картата ще бъде издавана за 5 дни.
Българските граждани, които трябва спешно да заминат в чужбина, и нямат издадена карта, ще могат да получат удостоверение, което ще замества картата. То ще бъде издавано в районните здравноосигурителни каси и за него няма да се заплаща.
“Здравната карта се използва само при спешни, неотложни състояния на временно пребиваващи български граждани в страните-членки на ЕС”, каза Александър Огнянов, заместник-директор на НЗОК. Чрез електронната здравноосигурителна карта българите в чужбина ще получават еднаква медицинска помощ с тази на гражданите в съответната страна.
Картата ще важи за различен период от време./focus-news.net/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |