В новините
 
28.12.2006 21:38   Новината е видяна 4071 пъти
Пристанище Бургас с нова трафик-кула

Нова трафик-кула ще бъде изградена на територията на пристанище Бургас, реши правителството.

Имотът се предоставя безвъзмездно за управление на Изпълнителна агенция «Морска администрация» и представлява площадка от 240 кв.м.

Изграждането на нова трафик-кула е във връзка с реализацията на проекта за въвеждане на системата за управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването в морските пространства на България, което се осъществява по проект на програма ФАР. Обединяваща цел при изграждане на системата е създаване на VTMIS - съвкупност от технически и информационни средства за управление на корабния трафик, техническо и информационно осигуряване на центровете за търсене и спасяване, средства за вземане на решение, методики и средства за взаимодействие с други ведомства и организации. Центърът ще се оборудва със съвременни VTS системи, които ще осигуряват визуалното наблюдение на зоните. Операторите ще разполагат както с данни от радиолокационното наблюдение, така и с данните от AIS и сензорите за метеонаблюдение. Цялата информация ще се обединява и въвежда в база данни, като се поддържа 30-дневен подробен архив на обстановката, който при нужда може да бъде визуализиран. Във втория етап на проекта ще се инсталират и телевизионни камери в тесните участъци за корабоплаване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |