В новините
 
03.01.2007 22:59   Новината е видяна 3679 пъти
Златоустова света литургия и литийно шествие на Йордановден

По повод големия християнски празник Йордановден Община Бургас организира редица мероприятия, които включват Празнична Богоявленска служба със Златоустова света литургия, литийно шествие по ул. “Александровска”, ул. “Богориди”, Морска градина, Моста и хвърляне в морето и спасяване на Светия кръст от 11,30 до 12,30 ч. на 6 януари /събота/.
От 11,00 ч. на пл. “Св.св. Кирил и Методий” ще се организира Велик Богоявленски водосвет с освещаване и благославяне на представителни части родове войски от Бургаски гарнизон и техните бойни знамена.

От 12,30 ч. пред паметника на Христо Ботев в Морската градина, Община Бургас организира поднасяне на венци и цветя по повод 129 години от рождението на големия български поет.

С оглед на безопасността от Общината предупреждават, че няма да бъдат допуснати граждани на Моста по време на ритуала „Хвърляне в морето на Светия кръст”. Желаещите да участват могат да го направят със записване срещу лична карта и документ за медицински преглед в деня на събитието.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |