В новините
 
03.01.2007 23:22   Новината е видяна 4076 пъти
Задължителна "Зелена карта" при пътуване в ЕС
При пътуване с автомобил с българска регистрация на територията на друга държава членка на ЕС е необходим сертификат "Зелена карта", с който да се удостовери наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност", уточняват от Комисията по финансов надзор.
Сертификатът се издава от застрахователя, от който е закупена полицата „Гражданска отговорност", не представлява отделна застраховка и за него не се доплаща допълнителна премия.
Сертификатът „Зелена карта" може да бъде разпознат от потребителите по характерния си зелен цвят, има защитен знак, отпечатва се под контрола на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи и на него се отбелязват държавите, за които е валиден.
Сертификатът „Зелена карта" ще бъде необходим за удостоверяване на сключената застраховка „Гражданска отговорност" до подписването на Многостранно гаранционно споразумение с националните бюра на автомобилните застрахователи на всички държави-членки на ЕС и последващото решение на Европейската комисия за отпадането на граничния контрол по отношение на наличие на валидна застраховка.
За да влезе в сила споразумението е необходимо присъединяването на Великобритания, която е единствената държава, неподписала към момента многостранния договор./news.bg/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |