В новините
 
04.01.2007 23:50   Новината е видяна 4675 пъти
Шофьорският изпит два пъти по-скъп
Българските шофьорски книжки важат на територията на всяка страна от Европейския съюз. Проблемите, които срещат наши сънародници при преминаването на границите са в резултат на това, че местните администрации не са информирали достатъчно добре служителите си. Това обясниха от изпълнителна дирекция „Автомобилна администрация", цитирани от Дарик радио.
Според заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев до 2-3 дни този проблем ще бъде изчистен.
Два пъти по-висока е вече цената за явяване на изпит за шофьорска книжка. От министерството на транспорта предлагат камери да следят кандидатите по време на полагането на теоретичния изпит.
Вместо 5 лв. кандидат-шофьорите ще плащат 10 лв. за практически изпит и още 10 лв. за теоретичен.
От 24 на 30 часа се увеличава времето за курмуване.
Инструкторът има право да проведе допълнително още 4 часа, но не повече, за да се избегнат злоупотребите преподавателите да задължават изпитваните да им плащат повече часове, обясниха от „Автомобилна администрация".
Инструкторът ще провежда междинни изпити на кандидат шофьорите. Листовките вече се превеждат на английски, за да могат за книжка да се явяват и чужденци.
И след увеличението цената на изпитите у нас остава най-ниска в ЕС, на практика и на теория общо 10 евро, обясниха от „Автомобилна администрация".
За пример дадоха прибалтийските страни, където изпитите са между 12 и 24 евро, а в Полша и Чехия струват 16 евро./news.bg/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |