В новините
 
05.01.2007 20:27   Новината е видяна 3953 пъти
Община Айтос поема стопанисването на зоопарка

Община Айтос ще поддържа зоопарка в града след решение на Общинския съвет, съобщиха от общинската администрация. Причината е, че на конкурса за нов стопанин, който се проведе в края на миналата година не се яви нито един кандидат.

Общината се ангажира с поддържането на клетките, инсталациите за хранене, отглеждане и хигиена на животните.

С приемането на Закона за биологичното разнообразие и във връзка с Наредба №6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини, издадена от МОСВ, Общината като собственик е необходимо да предприеме необходимите действия за получаване на лиценз за зоопарка в срок до октомври 2007 г. Айтоският зоопарк обаче се нуждае от основен ремонт.

Още през 2005 година общинската администрация изработи проект за основен ремонт, реконструкция и разширяване на зоопарка, с обща стойност на инвестицията от 531 758 лв. С него Общината ще кандидатства пред европейските структурни фондове. Проектът включва дейности за обновяването и разширяването на клетките, изграждане на зала за презентации и музей с образователни цели.

Дейност „Зоопарк” вече е включена в структурата на администрацията с шест щатни бройки, назначен е и нов управител.

Айтоският зоокът е един от 18-те в страната и най-близо до Черноморското крайбрежие. Създаден е преди повече от 30 години и е част от изкуствено създадения парк „Славеева река” и Етнографския комплекс „Генгер”.

От няколко години община Айтос е в договорни отношения с някои от най-големите зоопаркове в България за размяна на редки животински видове с цел създаване на потомство.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |