В новините
 
05.01.2007 23:28   Новината е видяна 5508 пъти
Откъс от речта на Кадафи пред религиозни личности
В началото Кадафи говори за проблемите и трагедиите, които се случват по света.
“Там се намира Меграхи, както и българските медицински сестри, Садам Хосеин, погледнете към Палестина и Афганистан, и към Ирак. Това са действащи трагедии, които не трябва да пренебрегваме. От една страна те казват, че аз не трябва да се намесвам в работата на съдилищата…ако открием информатор и предател на своята страна, вербуван в ущърб на родината, същият ще бъде осъден и екзекутиран или осъден на затвор…те ще твърдят, че не уважаваме закона, нито съдилищата, защото са го осъдили на смърт, ще ни обвинят във вмешателство в работата на съда и нареждане за приемане на смъртни присъди…Добре, оставихте съда да действа по своему, а вие отново протестирахте и пожелахте да се намесим в работата на съда и да променим присъдите. Нека кажат, че българките са невинни, освободете ги бързо. Ние пък отговорихме, че съдът установи друго. Те отричат това становище - „освободете ги”. Ние казваме - нали вашите думи бяха „нека правото си казва думата”! Вие искахте да се придържаме към решението на съда! Ето как се влошиха взаимоотношенията, нарушени са стандартните норми…ето защо се влошават международните отношения.
Не съм говорил по тази тема, защото е много трагична и мръсна.
Много е болезнено ангелите на милосърдието и лекарите, които лекуват хората да бъдат обвинени в това, че убиват хора. Това не може да се понася, не може да бъде възприето и никой не може да повярва в това. Медицинската сестра е равна на ангел на милосърдието. Как може да убива дете? Съществува противоречие в това. Дали медицинският екип е виновен или невинен? Казват, че е виновен. Като е виновен – осъди го на смърт. Това е елементарна необходимост. Един, който умишлено убива и с предварителен план или пък не е убил никого – това интересува само съдът. Крал или не е крал, ако се установи, че е крал – тогава ще бъде наказан. Ако не се установи това деяние – той е невинен.
Това е цялата история. Сега аз за пръв път говоря за нея. Не е важно в момента дали медицинският екип в Бенгази е съден на смърт или не е осъден на смърт. Ако някой настъпи закона и заслужава смъртна присъда, това е даденост. Законът изисква от съда да ги осъди на смърт, ако деянието заслужава затвор, тогава законът ще наложи затвор и т.н.
За мен проблемът не е решен. Съдът установи, че медицинският екип умишлено зарази децата с вируса на СПИН и ги осъди на смърт. Това не е основният въпрос, тъй като това е логичен резултат. Това няма нищо общо с основната тема.
Осъдени на смърт или не, който наруши закона сам ще носи последствията, но по-важното е защо вие, медицинският екип, ще заразите децата със СПИН? Трябва да разберем това. Но няма отговор. Кой ви нареди да извършите това, някой дошъл ли е при вас – либийските разузнавателни служби и ви е донесла заразените шишета и ви е наредила да инжектирате децата, американските служби ли са или израелските, или българските разузнавателни, или пък индийски ви предложиха да извършите това деяние?
Това неминуемо трябва да се разбере. Това, че се установи, че медицинските сестри са заразили умишлено децата и са осъдени на смърт, това въобще не е най-важното. Осъждат ги на смърт, ако действително са извършили това деяние. Това е свършен факт – те ще бъдат наказани. Те или пък други. Дали са българки, или либийки или пакистанки – важното в случая е защо медицинска сестра умишлено е заразила детето със СПИН.
Ако беше установено, че е заради немарливост, поради невнимание те не са разбрали, че кръвта или инжекциите се намира вируса на СПИН, ако не са знаели за съществуването на вируса на СПИН и са ги използвали (кръвните банки) тогава нещата са ясни. Приемам това за невнимание. Те не са разбрали. Не са представили нещата по този начин. При този случай има различни степени на осъждане, но не когато умишлено….
Защо сте извършили това? Защо сте инжектирали умишлено децата? Обяснете ни какви са ви интересите като медицински екип да убивате 400 деца? Какви са интересите на България? Какви са интересите на Палестина да инжектира над 400 деца? Кой има интерес?
Трябва да разберем в интерес на кого работят медицинските сестри и лекаря. Какъв интерес има медицинския екип да убие близо 400 либийски деца?
Кажете ни в интерес на кого е смъртта на 400 либийски деца? Трябва да ни отговорите. Това в интерес на България ли е? България ще има ли полза от това? В такъв случай нека ни кажат – Извършихме това в интерес на нашата страна, тъй като България ще спечели това и онова.
Ако някой е дошъл при вас със задачата да инжектирате тези деца със СПИН – тогава ни кажете за този човек?
Вие умишлено инжектирахте децата със вируса на СПИН, но от къде дойде тази идея? Кой ви нареди това? Казваш – дойде при мене един от либийското разузнаване, или пък от българското, американското или израелското. Трябва да ни кажеш, че разузнаването ни донесе шишето.
Тази задача, която е без отговор и трябва да се намери отговор. Няма начин да не отговорите защо умишлено сте заразили, защо? Кой ви е наредил да извършите това? Какво ще спечелите от това? Пари ли са ви дали или са ви заплашвали? Трябва да ни кажат това, именно това все още е загадка.
Да бъдат освободени или не – това са глупости без значение. Важното за мене е как е възможно медицински екип да инжектира либийски деца с вируса на СПИН, тази загадка е по-важна от това дали са осъдени на смърт или не, освободени или не. Това е най-важното, тъй като този процес със заразяване е възможно да се повтори още утре. Не ме интересува дали този екип е либийски, български или финландски. Важното за мен е това, че този екип е извършил това деяние умишлено според съда. И трябва да разберем защо го е извършил.
Абдул Басет Меграхи е невинен в съдебния процес, който се водеше срещу него, тъй като много от международните наблюдатели, които са присъствали в съда са казвали, че там са присъствали органи от разузнаването на чужди държави, на които принадлежи самолета. Роднините на жертвите също присъстваха в залата, а това означава, че съдебният процес е невалиден.
Необвързаните страни, Арабската лига, Ислямската конференция, ООН, всичките тези организации казват, че Меграхи е невинен политически заложник. Международните наблюдатели признаха, че в залата на съда се намираха органи от чужди разузнавателни служби и същите шепнеха нещо на съдиите. Тогава съдът е съмнителен, невалиден. И въпреки това никой не е наредил Меграхи да бъде освободен. Тези, които са го осъдили не са казали – нека той да бъде освободен. Но те са казали – свършен факт е, тъй като съдът установи присъдата.
Защо не казвате вие сега – млъкнете защото съдът в Бенгази постанови присъда, а вместо това продължавате да отричате!
Ние сега казваме - шотландския съд да го освободи, независимо дали го е осъдил или не. Вие казвате – не, няма да го освободим! Няма да излезе ли? Тогава и те няма да излязат.
Такива са „изгнилите” стандарти. Как е възможно да се установи приятелство, и дружба, и мир, когато взаимоотношенията са установени на „изгнили” стандарти.
Тези, които мамят света като казват, че са създали международен фонд за подпомагане и обезщетение на заразените деца, както и за тяхното лекуване – това е лъжа, фондът е празен. Нека разобличим тези държави, които твърдят, че са създали международен фонд за решаване на проблемите на тези деца. Това е лъжа, празна каса. Нито една държава или фирма не е дарила пари за това./vsekiden.com/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |