В новините
 
08.01.2007 18:13   Новината е видяна 3567 пъти
Бивши собственици съдят поморийските солници

22-ма собственици на терени, върху които някога са били оформени поморийските солници, заведоха дело срещу фирмата - приватизатор. Мотивът им е, че тя незаконно се е облагодетелствала при покупката, тъй като техният интерес не е бил зачетен. Делото ще се гледа в Поморийския районен съд. Ищците са бивши членове или техни наследници на кооперативното дружество "Анхиалски солници", разформировано след 1947 г. Тогава са били одържавени и техните дялове от солниците.
Няколкото опита след идването на демокрацията да си възстановят дяловете са се провалили. Те не са успели и да влязат в реално владение на земите си, тъй като държавата е отказала да ги обезщети. В исковата си молба собствениците пишат, че без въобще да удовлетвори техните интереси, държавата е започнала и приключила процедурата по приватизация на солниците. През 2006 г. те бяха продадени от Агенцията за приватизация на регистрираното през същата година пловдивско дружество "М-Поморийски солници".
22-мата бивши собственици на солниците настояват фирмата-приватизатор да им изплати общо 30 000 лв. като обезщетение. Според юристи обаче това, че делото не е заведено срещу АП, а срещу купувача, може да бъде спънка в процеса. Те твърдят, че именно от продавача зависи да спази реституционния закон. Ищците настояват също да бъде наложен запор върху имотите на солниците до приключване на делото. Веднага след внасянето на иска пловдивската фирма е продала части от обекта.
Николай Пиронков, един от управителите на "М-Черноморски солници", коментира, че съдебното дело е след дъжд качулка и посъветва реститутите да съдят държавата. Той оправда разпродажбата на терени от солниците като законна.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |