В новините
 
09.01.2007 18:58   Новината е видяна 3212 пъти
Полицията в Поморие предупреждава за телефонни измамници

Полицията в Поморие предупреждава гражданите, че зачестяват сигналите за измами по телефона, предаде радио Милена.
Механизмът на измамите е следния:
На домашния телефон се обажда лице, което се представя за познат или роднина от чужбина. Не си казва името, а иска гражданинът да познае кой е. Когато се назове име на негов познат от чужбина, лицето потвърждава, че е същият и че е изпратил колетна пратка, съдържаща пари и важни документи чрез посредник .
Непознатият посочва име и мобилен телефон и отправя покана за среща извън Поморие за освобождаване на колета срещу сума от порядъка на 1000-1500 лв. За придвижването до съответния град лицето казва на гражданина да наеме такси, на което да заплати от сумата за освобождаване на пакетната пратка. Измамникът посочва още, че след връщането му в България, ще въстанови сумата.
РПУ- Поморие съветва гражданите при такова обаждане по телефона да се свързват с полицията, за да са сигурни, че не са обект на измама.
Продължават и опитите за измама чрез обаждането на домашни телефони за предлагане на участие в изгодни сделки, за покупка и последваща продажба на машинни части.
При получаване от гражданите на информация за извършвани измами под каквато и да е форма или за лица, които се опитват да извършват такива измами, веднага да се сигнализира в РПУ Поморие на тел.: 0596 2 20 90 или на тел.166





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |