В новините
 
17.01.2007 18:40   Новината е видяна 3360 пъти
Близо 100 000 тона нефт през пристанище Бургас дневно

Подписан е тристранен меморандум за реализирането на петролопровода “Бургас – Александруполис” с дължина 330 км, през който ще преминава около 35 млн. тона каспийски нефт годишно. През пристанище Бургас се очаква 2,9 млн. т. петрол месечно или 96000 т. ежедневно.
Продължават преговорите между страните участници и за реализирането на друг инфраструктурен проект минаващ през българско пристанище Бургас-Вльора. От гледна точка на контейнерния трафик по море, предстои да се разработят схеми за строеж на контейнерни терминали в българските пристанища Варна и Бургас с оглед увеличаващия се контейнерен поток в световен и регионален мащаб.

Развитието на превозите на къси разстояния в България и региона трябва да се разглежда съвместно с въпросите, свързани с интермодалните превози и възможностите на българските пристанища да се развият като логистични центрове за осигуряване на транспортната верига “врата-до-врата”.
През 2007 г. се очаква приемането от българското правителство на Националната програма за развитие на пристанищата за обществен транспорт 2006-2015 г. и стартиране на нейната реализация.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |