В новините
 
18.01.2007 18:57   Новината е видяна 3915 пъти
Предстои газифициране на Созопол

Община Созопол стартира процедура за газифицирането на града. Инвестиционни намерения към проекта е заявила компанията “Овергаз Инк” чрез дъщерното си дружество “Бургасгаз”. В края на миналата година специалисти на фирмата, със съдействието на община Созопол, извършиха проучвания на възможностите за газификацията на курорта.

През седмицата бе депозирано искане до Държавната комисия по енергийно и водно регулиране за присъединяване на община Созопол към обособената територия за разпределение на природен газ на лицензията на “Бургасгаз”. Искането бе разгледано от местния парламент, който на последната си сесия подкрепи докладната записка на градоначалника.

Използването на природен газ ще намали разходите за енергия на потребителите и ще има огромен екологичен ефект върху околната среда. Газифицирането ще осигури възможност и за разкриване на нови работни места.

“Бургасгаз” притежава лиценз за газоразпределение на 27 града, сред които и Бургас, където вече започна поетапно газифициране.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |