В новините
 
18.01.2007 23:11   Новината е видяна 3136 пъти
От 50 000 до 250 000 лева глоба за незаконна търговия с оръжие

Имуществена санкция от 50 000 до 250 000 лева ще се налага на юридическите лица и едноличните търговци, които осъществяват износ, внос, трансфер, брокерска дейност, транспорт или транзит на оръжия без съответните лиценз, регистрация, разрешение. Това реши парламентът, който прие на второ четене закон за експортния контрол на оръжия и изделия и технологии с двойна употреба.
От 5 000 до 50 000 лева ще бъде глобата за физическите лица, както и за длъжностните лица на търговски дружества при такова нарушение. За повторно нарушение ще се налага глоба или имуществена санкция от 50 000 до 500 000 лева, реши парламентът.
С глоба от 5 000 до 50 000 лева ще се наказват физическите лица и длъжностните лица на търговските дружества, ако осъществяват износ, внос, трансфер или брокерска дейност с изделия и технологии с двойна употреба без съответните регистрация или разрешение. На юридическите лица и едноличните търговски ще се налага имуществена санкция от 25 000 до 250 000 лева, а за повторно нарушение - от 50 000 до 500 000 лева.
На физическите лица, които осъществяват дейности в нарушение на обхвата и условията на издадено разрешение, или не предоставят документи, данни, сведения и справки, или възпрепятстват, или откажат достъп на длъжностно лице при упражняване на контролна дейност по този закон, ще се налага глоба от 1 000 до 10 000 лева. За същото нарушение юридическите лица и едноличните търговци ще се наказват с имуществена санкция от 5 000 до 50 000 лева. За повторно нарушение е предвидена глоба или имуществена санкция от 10 000 до 100 000 лева.
Износ, внос, трансфер на оръжия ще се извършват въз основа на издаден лиценз от Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната към Министерския съвет и разрешение за всяка сделка, издадено от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката и енергетиката.
Брокерска дейност с оръжия ще могат да извършват само физически и юридически лица, регистрирани по реда на Търговския закон и за брокерска дейност от междуведомствения съвет. Транспортирането на оръжия от територията на трета държава за територията на друга трета държава ще се извършва въз основа на лиценз, издаден от междуведомствения съвет, на физически и юридически лица, регистрирани по Търговския закон. Внос и трансфер на оръжия само за собствени нужди и износ и трансфер по рекламации, свързани с разрешени сделки, ще могат да извършват Министерството на отбраната и МВР, без да е необходимо издаването на лиценз.
По предложение на заместник-председателя на парламентарната група на левицата Атанас Мерджанов парламентът реши да отложи обсъждането на второ четене на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и заседанието на Народното събрание беше прекратено час преди края на пленарното време./econ.bg/

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |