В новините
 
19.01.2007 00:44   Новината е видяна 3807 пъти
Областни съвещания заради необичайното време

Серия от областни съвещания ще бъдат свикани следващата седмица. Причините са необичайно топлото за сезона време и последиците върху земеделските култури и водоснабдяването в региона.

Първото съвещание ще бъде съвместно с Областна дирекция Земеделие и гори, земеделски производители, експерти от неправителствения сектор и други заинтересовани. На срещата ще бъдат обсъдени проблемите породени от топлата зима, недостатъчното количество валежи на територията на областта, състоянието на зърнените култури, овощните и зеленчукови насаждения. Ще бъдат набелязани мерки и препоръки за минимизиране на последиците от аномалиите във времето.

В първите дни на февруари ще бъде направен и анализ на водните запаси в региона с оглед на предстоящия туристически сезон. На съвещанието ще присъстват представители на ВиК, на общинските администрации и на туристическия бизнес. Целта е да не се допуснат затруднения в снабдяването на населението с вода през летния сезон. Присъстващите ще бъдат запознати със състоянието на язовирите, напоителните системи, какви са възможностите за изграждане на нови съоръжения, както и инвестиционните проекти в тази област.

Още във вторник областният управител ще се срещне с ръководителите на клиентски центрове на ЕVN на територията на областта. Въпреки проведените в края на миналата година срещи и предприетите мерки, все още има недоволство от работата на електроразпределителното дружество от страна на граждани и фирми.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |