В новините
 
19.01.2007 17:28   Новината е видяна 1871 пъти
“Айтос в Европейския съюз”

Училищата в община Айтос по неповторим начин демонстрираха присъединяването на българската култура и традиции към европейските ценности. На 18-ти януари в салона на читалище “Васил Левски” се състоя конкурса за музикално, певческо и танцово изкуство под мотото “Айтос в Европейския съюз”. Представителни групи на всички учебни заведения в Айтос и населените места на общината се състезаваха за оценките на компетентно жури с председател Пепа Запрянова – експерт в РИО на МОН Бургас. Членове на журито бяха Мариана Димитрова – Зам. кмет на Община Айтос и Марио Егов – хореограф и етнограф.
Импровизираният фестивал на айтоските учебни заведения се отличаваше с жанрово разнообразие и пъстрота от български народни ритми и носии, ромски фолклор, съвременни детски и популярни песни, музикални и танцови изпълнения. Чрез форума, децата на Айтос показаха готовност да демонстрират пред европейските си връстници талант и самобитно творчество, на основата на етническото богатство и традициите на различните общности в община Айтос.

Журито отличи седем от най-добрите състави и изпълнители, които ще вземат участие в областния конкурс на ученическите таланти и ще представят Айтос, редом с класираните участници от останалите 12 общини в областта.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |