В новините
 
21.01.2007 21:06   Новината е видяна 4779 пъти
Безплатни детски градини и ясли в Несебърско

Детските градини и ясли да станат безплатни за родители, чийто местоадрес е постоянен на територията на община Несебър, ще предложи кметът Николай Трифонов на предстоящо заседание на общинския съвет на 26-ти януари. Инициативата е един от акцентите в дейността на общинската администрация за настоящата година. В края на 2006 г. бе обявено, че част от приходите в бюджета за 2007 г. ще се насочат към финансиране на различни дейности, които имат социален ефект за жителите на община Несебър.

На територията на морската община функционират три обединени детски заведения (с детски ясли) и седем целодневни детски градини. Към настоящия момент в Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и Обзор при пълен месец посещаемост, родителите заплащат такса в размер на 20 лева. С десет лева е по-ниска таксата за детските заведения в тилните селища Тънково, Гюльовца, Оризаре и Кошарица.

Тенденцията на увеличаване на раждаемостта в община Несебър доведе през 2006 г. до планирано надстрояване на родилен дом върху съществуващата Здравна къща. Аналогични действия следва да се предприемат спрямо детските градини и ясли.

Двете най-големи детски заведения в Несебър към настоящия момент се посещават от по 180 деца. С наближаването на туристическия сезон, във всички курортни селища напливът за прием на малчугани е доста сериозен. По този повод през месец април т. г. стартира разширение на детските градини в Равда и Свети Влас. Проектите  за двата обекта са идентични. Към съществуващите сутерен и два етажа ще бъде надстроен трети. Ще се изградят допълнителни постройки за физкултурен салон,  а в отделни пристройки ще се обособят котелните стопанства. Дейностите следва да приключат до края на месец юни. Инвестицията, осигурена от община Несебър, е в размер на над  900 хил. лв.

В процес на проектиране е и разширение на детска градина „Яна Лъскова” в Стария град, като обектът ще бъде предложен за включване в строителната програма за 2007 г. В момента се правят проучвания и предложения за ремонтни дейности и в двете детски заведения на територията на Несебър – нова част.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |