В новините
 
23.01.2007 00:29   Новината е видяна 3901 пъти
За силни ветрове в Източна България, предупреждават метеоролози

Силни ветрове се очакват вторник срещу сряда, предупреждават от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. От ведомството са изпратили указания до областните дирекции във връзка с очакваните промени на времето.
В тях се напомнят прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология, че вторник срещу сряда ще духа силен вятър, северно от планините и в Източна България. Регионалните служби на “Гражданска защита” са взели превантивни мерки за ограничаване на последиците.
От Министерството напомнят, че силните ветрове са често явление за  нашата страна. В някои случаи, при особено голяма скорост на въздушните маси,  те представляват опасност за хората и може  да нанесат материални щети.
При силни, буреносни ветрове не оставайте на открито. Има опасност от падащи отломки от сградите и други  предмети.  Влезте вкъщи и затворете плътно вратите и прозорците. Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон. Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Ако бурята ви застигне на полето или в планината, заемете ниски места и оврази до отминаване на опасността.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |