В новините
 
25.01.2007 22:18   Новината е видяна 3543 пъти
До 10 хил. лв. глоба за собственици на опасни сгради
От 1000 до 10 000 лева ще е глобата за собствениците на опасни сгради и строежи, които не са предприели необходимите действия, а имотите им застрашават здравето на гражданите.
Това реши правителството като прие промени в Закона за устройството на територията. Министрите приеха този промените в закона, заради зачестилите инциденти с човешки жертви, които били в резултат на нехайство на собствениците.
С промените се дава възможност за урегулиране и благоустрояване на съществуващите имоти в ромските махали, както и в нови терени за построяване на социални жилища.
В тези жилища ще бъдат настанявани семейства, чиито доходи не позволяват намирането на подходящ дом на частния наемен пазар.
Социалните жилища ще се строят от държавите и общините или от юридически лица с нестопанска цел, които ще подпомагат и поддръжката им.
За социално може да бъде обявявано и собствено жилище, което е субсидирано от държавата или общините чрез безвъзмездно предоставяне на терен за строеж или данъчни облекчения за изграждането му. /news.bg/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |