В новините
 
25.01.2007 14:22   Новината е видяна 3244 пъти
Цигарите поевтиняват
„Булгартабак" намалява цените на някои марки цигари, които влизат в сила от 20 февруари, обявиха на пресконференция от дружеството.
Поевтиняването е с около 30 стотинки за няколко вида цигари твърда опаковка и с около 15 стотинки за някои марки предлагани в мека опаковка.
Това полазва, че държавните дружества, когато се управлявал нормално могат да реагират на пазарната конюнктура и въпреки истерията, че присъединяването на страната към ЕС води към покаване на цените, ставаме свидетели на първия резултат на конкуренцията - намаляване на цените с 10 -15 %, което е значително, коментира министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Намаляването на цените на цигарите на „Булгартабак" се случва за първи път в последните десетина години, изтъкна изпълнителния директор на „БТ Холдинг" Христо Лачев.
Той заяви категорично, че намаляването на цените в никакъв случая няма да бъде за сметка на качеството на продукцията на Булгартабак.
Холдингът е предвидил и система за компенсация на търговците за залежалите количества от партидите със сегашните по-високи цени, така че търговците няма да бъдат ощетени от промяната в цените, съобщи още Лачев. 
Тъй като сред марките, които поевтиняват не присъства най-продаваната - „Виктори", изпълнителният директор на холдинга поясни, че тази марка няма спад в продажбите и затова не е предвидено намаление на цените, но е възможно по-късно да бъде предприета такава стъпка и за „Виктори".
Новият ценоразпис на Булгартабак предвижда цигарите в твърда опаковка „Средец", „Престиж", „Мелник", „GD", „Невада", „Фемина", които сега струват по 2.30 лв., от 20 февруари да се продават по 2 лева.
Предлаганите в твърда опаковка "SF 15+1" и "F 16" сега по 1.95 лв. ще се продават по 1.69 лв. от 20 февруари.
Поевтиняването с 15 стотинки обхваща и 13 предлагани марки в мека опаковка, сред които „Арда", „Верея", „Мелник" и др. 
Поевтиняването е провокирано и от присъствието на вътрешния пазар на вносни цигари./news.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |