В новините
 
28.01.2007 14:32   Новината е видяна 3235 пъти
2 млн. лв. предвидени за Камено налети незаконно в община Бургас

 

Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Бургас е наляла незаконно близо 2 млн. лв. на Община Бургас, вместо да ги преведе на Камено.

Скандалното неправомерно решение е било взето от директора на РИОСВ  Бургас Симеон Симеонов. Касае се за събрани от инспекцията екоглоби от „ЛУКойл Нефтохим Бургас” за 2006 г. на стойност 2 860 995 лв.. Според Закона за околната среда и водите, чл. 65, ал. 1,, РИОСВ е трябвало да преведе 80 % от сумата на Камено, тъй като 80 % от рафинерията се намира в нейната територия.

Вместо да изпълни изискването на закона обаче, РИОСВ превежда сумата на община Бургас, а в Камено постъпват едва 35 541 лв. вместо  задължителните 1 818 383.60 лв.

„Това е грубо закононарушение. Жителите на общината са тотално ощетени и аз няма да допусна това. Щом институциите не спазват законите, как може да изискват това да правят обикновените граждани”, заяви кметът на Камено Димитър Которов.

В остро писмо до министъра на околната среда и водите, градоначалникът описва скандалния случай и настоява за бързо и своевременно отстраняване на закононарушението. „В противен случай ще бъдем принудени да потърсим правата си по съдебен ред, съгласно действащото законодателство”, се казва в писмото.

Которов ще поиска и среща с всички бургаски депутати и ще настоява да  вземат отношение по случая в парламента.

От общината заявиха още, че ще подкрепят и бъдещи протести на ощетените жители на Камено, при условие, че закононарушението не бъде бързо отстранено.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |