В новините
 
28.01.2007 21:44   Новината е видяна 3587 пъти
Истинска зима от понеделник

 

В близките десетина дни на фона на топлото време се очаква нормализиране на температурите с условия за по-чести превалявания. Не се очаква обаче доста сурово време, съобщи дежурният в НИМХ Иван Цоневски.

Засега прогнозираме температурите в градовете да достигнат до минус 5 – минус 6 градуса, а в планините ще има и по-ниски температури, като над 2000 метра височина ще бъде от порядъка на минус 12, минус 13 градуса, до минус 15 градуса. Във вторник ще започне нахлуване на по-студен въздух. В понеделник ще превалява слаб сняг в планините и на някои места в страната.

Втората половина на десетдневката ще превалява сняг на повече места в страната. Снежната покривка в планините ще бъде от 15 до 20 см, като ще има условия за снежна покривка и в равнините – особено в Северна България и Софийско. В понеделник ще духа вятър от запад–северозапад, като той ще донесе и по-студен въздух и времето ще стане мразовито, каза Иван Цоневски.

Помолен да коментира имало ли е и други години такава необичайно топла зима, Цоневски каза че по-скоро толкова дългото задържане на топлото и сухо време през декември и януари е доста рядко явление, но нашият климат е с големи вариации и са възможни и варианти на доста по-топла зима. /БГНЕС





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |