В новините
 
31.01.2007 17:50   Новината е видяна 1466 пъти
Областният управител забрани търговията с живи птици

Областният управител Любомир Пантелеев издаде заповед с редица мерки за предотвратяване разпространението на птичи грип в Бургаска област. Причината е заболяването на пернати в Унгария и опасността от проникването на инфлуенцата на територията на страната.

Трябва спешно да се свикат общинските епизоотични комисии в общините за набелязване на конкретни мерки за предотвратяване появата и разпространението на птичи грип, се казва в заповедта.

Забраняват се също така пазарите и търговията с живи птици. Собствениците и управителите на птицевъдни обекти трябва да засилят охраната и осигурят условия за дезинфекция на влизащите и излизащите от обекта транспортни средства и хора, както и да предприемат мерки за недопускане отглеждането на птици и съхранението на фураж на открито.
Началникът на РУГ и председателят на Съюза на ловците и риболовците съвместно с неправителствени организации ще организират засилено претърсване за откриване на трупове на прелетни, диви и водоплаващи птици.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |