В новините
 
31.01.2007 18:30   Новината е видяна 3371 пъти
Полицията започва проверки на частните охранители
Комплексни контролни проверки на звената за самоохрана и частните охранителни фирми започва в цялата страна Главна дирекция "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция".
Проверката е разпоредена от директора на Национална служба "Полиция" главен комисар Валентин Петров, съобщава пресцентърът на МВР.
Тя е продиктувана от констатирани случаи на небрежно отношение на част от търговците към действащата нормативна регламентация на частната охранителна дейност, довели до многобройни нарушения и до зачестяване на случаи на инциденти при осъществяване на охранителната дейност.
Комплексната проверка стартира от 1 февруари и ще продължи до 1 април, съобщават от полицията.
Към момента приблизително 1200 фирми и над 2000 звена за самоохрана са лицензирани по Закона за частната охранителна дейност в цялата страна. В тях работят около 130 000 охранители.
Особено внимание ще се обърне на предоставяните охранителни услуги с висока степен на риск - охрана на ценни пратки и товари; лична охрана на физически лица; охрана на имуществото на физически или юридически лица, както и на обекти с особено значение за икономиката и сигурността на страната.
Проверките ще се извършат в местата, поети за охрана, както и в офисите на звената за самоохрана и частните охранителни фирми. Ще се проследява наличността и коректното попълване на документацията, конкретната организация и непосредственото изпълнение на охранителната дейност.
При констатиране на нарушения контролните органи ще предприемат предвидените в закона административно наказателни мерки.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |