В новините
 
31.01.2007 20:56   Новината е видяна 4064 пъти
Камено доказва с документи закононарушението на РИОСВ за 2 млн. лв.

Кметът на община Камено Димитър Которов изпрати днес официално писмо до шефа на РИОСВ Бургас Симеон Симеонов, с което доказва точното разположение на „ЛУКойл Нефтохим Бургас” , съобщиха от пресцентъра на общината.

Повод за писмото е избухналия скандал с неправомерно преведени от екоинспекцията суми от глоби на рафинерията за 2006 г. на община Бургас, вместо на община Камено. С това беше извършено грубо нарушение на чл. 65 от Закона за околната среда и водите, според който приходите от екоглоби трябва да се приведат на общината, на чиято територията се намира рафинерията.

В изпратеното днес от Которов писмо е приложена кадастрална карта и справки от общинските служби земеделие и гори в Бургас и Камено. Документите категорично показват, че съоръженията на нефтената рафинерия, собственост на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД са разположени на територията на Община Камено на площ от 6 732.061 дка., а тези, разположени на територията на  Община Бургас – 1 559.84 дка. Това съотношение, изразено в проценти представлява- 81.18839 % на територията на Община Камено, към 18.811609 % на територия, включена в границите на Община Бургас.

Справката още веднъж доказва, че на Камено вместо на Бургас е трябвало да бъде преведена сума от близо 2 млн. лв.

Изпратените днес документи са във връзка с изявленията на Симеон Симеонов, че не разполагал с точните граници на двете общини и процентното разположение на „ЛУКойл Нефтохим Бургас” върху техните територии. Аргументът му не бе приет от кмета Димитър Которов, тъй като РИОСВ Бургас е трябвало просто да изиска тези граници от компетентните служби. Затова вместо екоинспекцията, тези справки бяха изискани от община Камено. Според кметът Которов, РИОСВ няма абсолютно никакви аргументи, с които да защити закононарушението си. Градоначалникът заяви още, че се надява компетентните институции да се самосезират за скандалния случай.  Ако закононарушението не бъде отстранено в най- кратки срокове, общината има готовност да заведе дело срещу екоинспекцията.

Изпратените днес документи доказват, че екоинспекцията е извършила закононарушение не само за 2006 г., но и за години назад, тъй като и тогава е превеждала по- големия процент от екоглобите на община Бургас, вместо на Камено. Със съдебното дело, което ще бъде заведено, ще се търсят и тези средства със задни дати.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |