В новините
 
05.02.2007 19:01   Новината е видяна 3650 пъти
Целувки в космоса от Бургаския свободен

Студентите от БСУ ще организират най-дългата целувка досега в „Деня на влюбените”- 14 февруари. Събитието се организира под мотото „Прати целувка в Космоса” .
Точно в 12 часа празникът ще стартира в Ритуална зала „Вардар”, където младоженци ще се целунат за първи път, след като са узаконили брака си. Тяхната целувка ще премине през роднините и приятелите им, ще излезе от ритуалната зала и ще продължи пътя си по алеята до БСУ. Тя ще се предаде по своеобразна жива верига от студенти, преподаватели, ученици над 18 години, граждани. Сценарият предвижда „вълшебната целувка” да премине през залите и фоайетата на университета и да стигне до терасата пред централния вход. Там Валя Балканска ще запее песента „Излел е Делю Хайдутин”, чиито запис вече 30 години пътува в Космоса.
Това ще е символичният финал на пътя на целувката, която ще полети заедно с песента и с 3000 „Балони на любовта”.

Седмица преди Деня на влюбените студентите ще започнат набиране на желаещи да участват в събитието.  За целта ще има специални „Книги на целувката”, които ще бъдат поставени в БСУ, В супермаркети „BILLA” и „ПИКАДИЛИ”, , в района на „Часовника” на ул. „Александровска”, в клубовете от веригата „COOL PLACE”. Всички желаещи ще имат възможност да се регистрират, а след събитието ще получат специален сертификат за участие.

Организаторите предвиждат и сериозна академична проява, посветена на  Деня на влюбените. Семинар на тема: ”Да посмеем да попитаме, да се осмелим да чуем” ще коментира въпроси, свързани с любовта във всичките и́ измерения. Ще участват студенти, преподаватели, представители на държавни и неправителствени здравни организации. Вече са потвърдили участие представители на РИОКООЗ, както и на Българския клон на „Фейс ту фейс”- организация, посветена на борбата с трафика на хора и насилствената проституция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |