В новините
 
06.02.2007 20:09   Новината е видяна 3432 пъти
Жителите на Созопол ще плащат акт за финансово нарушение на кмета си

 Жителите на Община Созопол ще трябва да плащат от джобовете си данъчен ревизионен акт на стойност 390 000 лв., съставен на общинската администрация заради нарушения на данъчното законодателство.
За парадоксалния случай алармира общинският съветник и председател на СДС Созопол Стойо Недин.
Кметът на Созопол Веска Караманова е вкарала сумата в разходната част на проектобюджета за 2007 г. Това е прецедент в управлението на общините, тъй като жителите на Созопол нямат никаква вина за гафовете на общинските чиновници. 
Данъчният ревизионен акт е под № 1 от 10 февруари 2005 г. В бюджета за 2007 г. Караманова е заложила изплащането му без да обясни за какво е наложена глобата.
Кметицата е скрила от жителите на Созопол, ще че трябва да плащат от джобовете си сумата и на провелото се преди седмици обществено обсъждане на проектобюджета за тази година.
„Няма логика созополчани да носят солидарна отговорност с кмета за допуснатите от него нарушения. Какво са виновни жителите на общината с купищата нерешени проблеми, че Караманова не си върши задълженията и й съставят солени глоби заради това. Който е допуснал нарушението трябва да поеме персонална отговорност, а не да бърка в общинската хазна за сметка на хората. Това е изключително неморално”, коментира Стойо Недин.
На предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък, когато ще се приема бюджета на Созопол общинските съветници от СДС ще предложат, заложената от Караманова сума от 390 000 лв. за акта, да бъде пренасочена за подобряване на инфраструктурата.
От НАП Бургас отказаха да уточнят за какво е съставен акта, тъй като тази информация била конфиденциална. От СДС Созопол ще настояват още Караманова да обясни нарушението си пред созополчани.

В специално прессъобщение община Созопол потвърдиха за съставения данъчен ревизионен акт. От администрацията заплашиха, че няма да толерират поведението му.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |