В новините
 
07.02.2007 23:37   Новината е видяна 4809 пъти
24 души участвали в схема за източване на гориво от Лукойл Нефтохим

Най-голямата кражба на гориво от “Лукойл Нефтохим Бургас” АД бе разкрита от служители на ГДБОП-НСП, съобщиха от пресцентъра на МВР. 1 млн. и 300 хиляди лева са първоначално изчислените загуби за държавата от продажбата на неправомерно отклонените нефтопродукти без документи.
Това е установено след близо двумесечна оперативна работа на служители от сектор “Акцизна контрабанда” в службата за борба с организираната престъпност. Щетите за предприятието надхвърлят 3 милиона лева. До този момент антимафиотите са установили, че 24 човека са били ангажирани да съдействат на различни етапи от престъпната схема.
Кражбите на нефтопродукти се осъществявала единствено нощем, когато контролът и охраната на предприятието били занижени.
Цистерните пълнели гориво според предварително заявените количества по документи. След това работници-пълначи монтирали допълнително устройство към нефтената инсталация преди измервателните уреди, така че откраднатото количество да не бъде отчетено на автоматичния брояч. Цистерните товарели нефтените продукти над заявеното и напускали предприятието пред погледа на  охранители, които уж не подозирали и не можели да предположат за извършената кражба. Така работници на автоналивната естакада в “Лукойл Нефтохим Бургас”, шофьори на цистерни и търговци на течни горива в страната затворили престъпния кръг. Установено е, че само с една цистерна се отклонявали около 15 хиляди литра гориво. Откраднатите нефтопродукти са продавани на територията на цялата страна. Покупката им от търговци на дребно ставала без каквито и да е документи, като по този начин не са платени около 1 милион и 300 хиляди дължими данъци на държавата - акциз и ДДС.
В момента в предприятието  е назначена ревизия, която трябва да установи точните размери на понесените от кражбата загуби 
Акцията е продължение от действията на ГДБОП в началото на ноември, когато служители извършиха проверки на 13 обекта - осем бензиностанции в района на столицата, една петролна база, три офиса и два домашни адреса. Тогава се установи, че 38-годишен търговец на петролни продукти купува горива без необходимите  документи за произход срещу голяма търговска отстъпка. Спецполицаите продължиха работата си и насочиха усилията си към изясняване на произхода на нефтените продукти. Вчера служители на ГДБОП задържаха цистерна, собственост на фирмата на Г.С., като за превозваното гориво бяха представени фалшиви експедиционна бележка и декларация за съответствие на качеството от “Лукойл Нефтохим Бургас”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |