В новините
 
08.02.2007 22:57   Новината е видяна 4105 пъти
ООН се намесва в процеса срещу осъдените медицински сестри

Международната организация „Общности на нациите за мир” със статут на филиал на ООН предложи спешна помощ и подкрепа на най-високо политическо ниво за освобождаването на българските медицински сестри в Либия. Президентът й Албер Конан смята, че все още съществуват неизползвани възможности за въздействие, с цел благоприятното разрешаване на случая.
„Общности на нациите за мир”  има намерение да ангажира за българската кауза водещи африкански политици, както и Президенти на големи държави в Африка.

Организацията към ООН е упълномощена от близките на медицинските сестри, да води преговори, да оказва влияние и да извършва действия в полза на незабавното освобождаване на д-р Здравко Георгиев, Кристияна Вълчева, Нася Ненова,  Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова.

Смисълът на подобна намеса е уникален до момента, защото превръща проблема с обвинените медицински сестри в световен и общочовешки, като надхвърля дори рамките и измеренията на ЕС. По този начин опитите на либийското правителство да провокира противопоставяне между цивилизациите и религиите, използвайки негативно европейската подкрепа за България и създавайки международен фронт срещу ЕС, е обречен на провал.         

         

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |