В новините
 
09.02.2007 17:53   Новината е видяна 4519 пъти
“ЛУКойл” смени шефовете на охранителната си фирма

Бургаската рафинерия "ЛУКойл Нефтохим" е подменила изцяло ръководството на охранителната си фирма "Лукома", стана ясно вчера. Източник от комбината съобщи, че са сменени не само директорите на фирмата, но и собствеността й.
Информацията идва само ден след като ГДБОП огласи, че е разкрита престъпна група от 24 души, сред които и служители на "Лукома", организирали канал за кражба на големи количества нефтопродукти. Схемата за източване на горивата от "Нефтохим" е действала от началото на 2006-а, научи "Сега". Никой от комбината не коментира дали разплитането на канала е свързано с кадровите рокади в "Лукома".
В историята на тази фирма има още два скандала. През 2000 година МВР разкри друга кражба на горива от "Нефтохим", извършена по същата схема като сегашната. Тогава бе оповестено, че шефът на охранителната група към "Лукома" се е опитал да прикрие 2 цистерни, които били заредени нелегално с по 20 тона горива. Тогава шефът на групата Иван Николов бе уволнен. Малко преди него пък от ръководството на "Лукома" бе изваден друг неин шеф - Пламен Арсов, в чийто дом през 2000 г. бе открита централа, за която се твърдеше, че е свързана с подслушватели в дома на тогавашния главен прокурор Никола Филчев.
Доскорошен шеф на "Лукома" и неин собственик бе Петър Василев, в миналото бодигард на Тодор Живков. Мястото му вече е заето от руснака Андрей Типцов. Василев се е разделил и с акциите от "Лукома". Според "Апис" промяната в собствеността е станала през юли м.г. В "Нефтохим" се създава и нова структура за вътрешна сигурност. Неин шеф също ще бъде Димитър Димитров, бивш служител на регионалната служба за сигурност.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |