В новините
 
13.02.2007 18:55   Новината е видяна 3642 пъти
Айтос възражда 100-годишни традиции в колоезденето

В края на м.г., с финансовата и методическата помощ на Колоездачен клуб - Несебър, в Айтос беше създадена детско-юношеска школа по колоездене. Инициативата е свързана с желанието на Общината да възроди 100-годишните традиции на колоездачния спорт в Айтос. Първото колодружество в града е учредено през 1906 г. от Никола Възвъзов.
По повод създаването на школата, община Айтос и Колоездачен клуб - Несебър организираха в неделя /11.02.2007 г./ колоездачна обиколка на град Айтос, в която участваха млади надежди на града и колоклубовете в Бургас и Несебър. В надпреварата имаха възможност да участват и всички желаещи деца от V, VІ и VІІ клас със собствени велосипеди.

Маршрутът мина по улиците "Свобода", "Александър Стамболийски", "Димитър Зехирев" и "Цар Освободител". Състезанието се проведе в две възрастови групи. При родените преди 1995 г. първото място зае Иван Христов от КК – Несебър”, второто – Валентин Палчев – КК-Несебър и третото – Стоян Антонов от КК-Бургас. При участниците, родени през 1995 г. фаворит във Втората обиколка на Айтос стана Дончо Славин – КК-Бургас, втори се класира Андон Желязков – КК – Бургас, трети – Марио Желязков – КК-Бургас.

Обиколката ще бъде традиционна, обещаха от община Айтос и от новия колоклуб „Несебър – Айтос”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |