В новините
 
14.02.2007 22:16   Новината е видяна 3410 пъти
Камено даде под съд шефа на РИОСВ

Шефът на РИОСВ Бургас Симеон Симеонов ще отговаря пред Бургаския окръжен съд, защо е ощетил Община Камено с 2 млн. лв.
Новината бе съобщена на пресконференция днес от кмета Димитър Которов. Делото срещу Симеонов, в качеството му на длъжностно лице е било заведено вчера следобяд.
Касае се за глоби от екосанкции наложени на „ЛУКойл Нефтохим Бургас” за 2006 г. По закон 80 % от сумата е трябвало да бъде преведена на община Камено, тъй като 82 % от рафинерията се намира на нейна територия. Вместо това, Симеонов е превел незаконно парите в община Бургас.
Години наред екоинспекцията не е изпратила и нито една справка в Камено, а и в другите общини, какви глоби и на кой е наложила, на каква стойност са те, какви са точно еконарушенията и пр.
„РИОСВ се държи като частна фирма. Прибира пари от глоби, никой не знае размера им и си ги разпределя така, както директорът й сметне за добре”, коментираха днес възмутени жители на Камено. Около 40 човека присъстваха на пресконференцията на кмета си и изразиха готовност следващата седмица да протестират пред сградата на екоинспекцията в Бургас. В града вече текат и няколко подписки срещу ощетяването на община Камено и закононарушението на Симеонов.
Според кмета Которов, завеждането на иск срещу РИОСВ се е наложило, заради нежеланието за комуникация както от страна на регионалната еко- инспекция, така и от страна на еко-министерството.  В продължение на два месеца градончалникът пращал писма до институциите, но нито една от двете не благоволила да отговори. Не е изключено в хода на делото искът срещу Симеонов да се увеличи, тъй като вероятно директорът на РИОСВ е правел неправилни отчисления към Камено години назад.
Кметът Которов заяви още днес, че ще подкрепи бъдещите протести на жителите на града, които са ощетени от създалата се ситуация.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |