В новините
 
14.02.2007 17:34   Новината е видяна 3747 пъти
Черноморските общини няма да получат пари за инфраструктура

 

Черноморските общини ще бъдат изключени от участие в проекта за подобряване инфраструктурата. Те нямат шанс да получат средства за доизграждане на инфраструктурата тъй като се смятат за преурбанизирани, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Над 240 млнв.лв. ще бъдат усвоени, а
повече възможности за печелене на проекти имат така наречените тилни зони, където може да се развива културен, спа или селски туризъм. Малките общини имат шанс да кандидатстват с проекти, които са свързани с алтернативни форми на туризъм - фестивален, пешеходен (изграждане на екопътеки) и др.
Варна, София, Бургас и останалите градове с вече изградена инфраструктура имат шанс да кандидатстват по програми за атрактивност на градовете.
Ключовите критерии за одобрение на даден проект са обосновката на необходимостта му да е конкретна, както и да бъде конкурентоспособен и привлекателен. Голям шанс имат и такива, които дават идеи за преодоляване на сезонния характер на туризма и намаляване на концентрацията в туризма в дадения регион, не навреждат на околната среда и са социално отговорни.
Експерти от Министерство на финансите предупредиха, че за разлика от програма ФАР, където по-голямата част от парите се изплащаха авансово, при структурните фондове отпусканите авансови средства са от 7 до 20.  
Един проект минава няколко нива на контрол, затова и програмите по структурните фондове към ЕС реално ще стартират най-рано в края на октомври 2007 г..





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |