В новините
 
01.03.2007 22:18   Новината е видяна 3823 пъти
БСП блокира работата на Камено

 

Съветниците от Коалиция за България блокираха днес за неопределено време работата на община Камено. Те отказаха да приемат отчета на бюджета за 2006 година и проектобюджета за 2007. Мотивите на червените бяха, че искат да преброят колко са  поставените през миналата година плочки и торби цимент , използвани за ремонти на улиците.

Някои от тях пък като аргумент посочиха , че бюджетът е много цифри и трудно го разбират. Заради решението общинската администрация е принудена да спре всякакви строителни работи.
Не може да бъде започнат ремонта на сградата за ново РПУ,  нито да се работи по училищата, детските градини, улиците, сметосъбирането и селата в общината.

“Това е абсолютен политически фарс”, заяви от трибуната кметът на общината Димитър Которов. Той упрекна съветниците вляво, че са имали достатъчно дълго време аргументирано да разглеждат отчета и проектобюджета в комисиите, но вместо това са реагирали чисто политически , за да блокират работата на общината.

Следващата сесия за разглеждане на бюджета е насрочена за 9 март.

Не е ясно дали дотогава съветниците от БСП ще успеят да разберат цифрите в бюджета и какво ще е становището им.

“Вместо да се обединим около това, че държавата ни ощетява по отношение на здравеопазването и екоглобите, от които община Камено бе лишена, някои съветници предпочетоха да се впуснат в политическа кампания за сметка на жителите на общината” допълни Которов.

Той обяви още, че ще настоява за спешна среща с министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски с искане държавата да поеме финансирането на Спешен център. В момента Бърза помощ в Камено  е изцяло на общинска издръжка , което е прецедент за страната.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |