В новините
 
06.03.2007 01:19   Новината е видяна 3757 пъти
"Кроношпан" с максимални глоби за замърсяванията

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас е наложила максималната санкция за миризми на дървопреработвателното предприятие “Кроношпан - България” АД. Санкцията е в размер на 2000 лева месечно и е в сила от юни 2004 г. Освен нея, към момента има наложени и действащи още шест текущи месечни санкции на предприятието за замърсяване на атмосферния въздух. Общият им размер надхвърля 5 000 лева.

РИОСВ ежемесечно прави проверки в “Кроношпан - България” АД и е предприела нужните мерки спрямо предприятието съгласно законовите си правомощия. От началото на годината експерти са извършили и три проверки по сигнали от граждани за миризми в района на жилищен комплекс “Славейков”.

Според експертите, причината за миризмата на дървесина във въздуха се дължи на отделянето на терпеновите въглеводороди при изсушаване на боровата дървесина, което е силно осезаемо при неблагоприятни метеорологични условия – висока влажност на въздуха, югозападен вятър или температурна инверсия. Дадено е предписание при подобни климатични условия да бъдат намалявани  мощностите на работа на сушилните. Според данни от измерванията, емисиите на въглеводороди във въздуха са повече от три пъти под пределно допустимите концентрации. Освен контролните измервания от РИОСВ, фирмата извършва и собствен мониторинг на замърсителите на атмосферния въздух.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |