В новините
 
07.03.2007 22:25   Новината е видяна 3679 пъти
В Камено стартира суперпроект

 

Кметът на община Камено Димитър Которов направи първа копка на обекта за реконструкция на съоръженията на водните басейни в Общината, засегнати от наводнението през пролетно-летния период на 2005 година.
312 185 евро ще бъдат вложени за реализацията на проекта.  Те се отпускат безвъзмездно по програма ФАР.

Камено е единствената община в Бургаска област, чийто проект е одобрен по програмата.

Запустяло и затлачено от наводненията дере, ще се превърне в парк. Обектът, който ще се благоустроява е старото корито на река Айтоска,  минаващо през града. Проектът предвижда заустването му, както и изграждане на дъждовен канал.

Дерето ще бъде реконструирано в две части. В първата ще бъде ще бъде изграден дъждовен колектор, в който ще се вливат всички води от крайречните терени. Втората част, която е в близост до жилищните блокове и училището в града ще бъде преустроена в красив парк с алеи, велосипедни зони и екзотични дървета. Осъществяването на проекта започва с почистване на дъното и ограничаване до минимум на притока на води до коритото. Финализирането му трябва да приключи до 18 месеца. 

На практика реализирането му ще реши основен проблем за града.  Последните наводнения нанесоха сериозни поражения на десетки жилищни сгради  в Камено и предизвикаха смъртта на много домашни животни заради непочистеното дере. Сериозен проблем беше и изхвърлянето там на растителни и битови отпадъци, което създаваше проблеми в града при всеки по- обилен дъжд.

“Това е най- мащабния проект, печелен от община Камено. Освен, че с него ще се благоустрои града, той съществено ще допринесе и за подобряването на екологичната обстановка в общината”, каза кметът Которов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |