В новините
 
13.03.2007 22:40   Новината е видяна 3572 пъти
ВКП обвини прокурор в нарушение на етиката

 

Бургаският прокурор Жанет Красимирова не е спазила професионалната етика, като е била наблюдаваща по следствено дело, свързано с някогашния кмет на Несебър Андрей Сариев, реши инспекторатът на ВКП. Тя не е трябвало да се занимава с това дело, тъй като е била обвързана със Сариев, пише в официално писмо до Красимирова, подписано от прокурор Магдален Маринов.
Красимирова наблюдаваше следствие, образувано през 1994 г. То трябваше да установи дали Сариев е спазил закона при отдаването на кафене "Савина" в центъра на Несебър на Николай Трифонов, който впоследствие стана кмет на градчето. Малко преди да поеме случая обаче, Красимирова е получила от кмета Сариев апартамент в Несебър, а после и право на строеж в съседното село Свети Влас, заяви прокурор Маринов. Красимирова е закупила общински апартамент за 8691 лв. По тогавашния курс на лева това се равнява на 271 долара, или две средни заплати от онези години, е установила проверката на ВКП.
Прокурор Маринов призна, че не е открил закононарушение при получаването на апартамента. Според него обаче Красимирова е трябвало да приложи решение на ВКС от 1993 г., което указва как се процедира в случаи, при които прокурорът е обвързан с лицата по делото. "Странното е, че въз основа на същото това решение Красимирова е приела отвода на районния прокурор по делото, а самата тя не се е отвела", коментира Маринов.

ЗАЩИТА
Прокурор Красимирова сама поиска проверката на ВКП срещу себе си, след като миналата година историята с апартамента й бе обект на редица публикации в медиите. Тогава тя обеща да предостави на журналистите пълния текст на заключенията на ВКП, когато ги получи. Сега обаче каза, че няма да го направи. "Не съм доволна от тези заключения и ги препратих на главния прокурор. Искам по този случай да се произнесе и той и тогава ще коментирам", каза Красимирова.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |