В новините
 
14.03.2007 17:28   Новината е видяна 3913 пъти
След намесата на ГЕРБ:Вкарват всички бургаски рибари в списъка на ЕС

 

сички собственици на плавателни съдове на територията на Бургаски регион и в страната ще влязат в официалния риболовен регистър на ЕС. Това гарантира шефът на областната инспекция по рибарство и аквакултури Джамил Кадиш на среща с представителите на ГЕРБ Бургас – Димитър Бойчев и адвокат Златина Дукова.

Решението е било взето от европейската комисия в Брюксел, след посещението на шефа на националната АИРРА Владимир Филипов преди дни. До настояването за увеличаване на квотата за регистриране на българските плавателни съдове се стигна, след като ГЕРБ Бургас алармира за стотиците рибари по Южното Черноморие, които не успяха да регистрират лодките си, заради липсата на каквато и да е информационна политика от страна на българските компетентни институции. В цялата област сдружението стартира и подписки сред рибарите с настояване да бъдат допуснати до регистрация на плавателните им съдове.

„Трябва ли всеки път да се стига до обществен натиск, за да се накарат българските чиновници, чиито заплати плащаме всички ние, да изпълняват задълженията си”, коментира зам. председателят на УС на ГЕРБ Бургас  Димитър Бойчев. Той заяви, че сдружението ще уведоми риболовните дружества в региона да попадат заявления за осъществяването на стопански риболов, за да бъдат включени в българската квота на европейския риболовен регистър.

На срещата с Кадиш, представителите на ГЕРБ настояха, областната инспекция по рибарство и аквакултури да започне изнесени приемни в морските общини, за да информира рибарите за всички нови изисквания на ЕС в отрасъла. Хората, чиито основен поминък е риболова не са наясно, че до 2013 г. България трябва да усвои 120 млн. лв. в отрасъла. От ГЕРБ изразиха опасения, че правителството отново умишлено няма да проведе никаква информационна кампания за усвояването им.

 „Опасенията ни са, че от това ще се облагодетелстват само големите риболовни кампании, но не и обикновените рибари”, заяви адвокат Златина Дукова, член на УС на регионалното сдужение ГЕРБ.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |