В новините
 
14.03.2007 21:47   Новината е видяна 4633 пъти
Турция въвежда безвизов режим за българските граждани
 Турция ще въведе пълен безвизов режим за българските граждани, притежаващи валидни обикновени паспорти. Те ще могат да влизат, преминават транзит и напускат територия на Турция през всички ГКПП, отворени за международен превоз на пътници и товари без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Това е записано в одобрения от Министерския съвет проект на Спогодба за изменение на Визовата спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Турция от 1993 г.
Предлага се да бъдат освободени от изискването за транзитни визи турските граждани, притежаващи валидни визи или разрешения за пребиваване, издадени oт държави-членки по Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген или на Европейския съюз, Швейцария и Лихтенщайн. Те ще могат да преминат транзит без визи за срок до 5 дни. За всички останали, които не отговарят на тези условия, ще се изискват визи за транзитно преминаване.
Предвижда се издаването на многократни визи за краткосрочно пребиваване с право на престой до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото влизане с валидност до 1 година, на турски граждани, които имат значителен принос в развитието на тези отношения и поддържат активни делови контакти с български търговски фирми.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |