В новините
 
15.03.2007 23:15   Новината е видяна 3798 пъти
Лукойл Нефтохим отнесе екоглоби за замърсяване с нефт

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас наложи санкция на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД в размер на близо 126 000 лева за допуснатото в края на месец декември замърсяване с нефт на терен в землището на квартал Долно Езерово. Санкцията е разписана от министър Джевдет Чакъров. Резултатите от взетите почвени проби показват многократно превишение на нормата за допустимо съдържание на нефтопродукти в почвата.
Замърсяването беше причинено вследствие на авариен пробив в нефтопровода в участъка на около 1500 метра от разклона на пътя Братово - Горно Езерово. Поради ниските температури на въздуха и предприетите мерки от страна на дружеството, разливът беше локализиран на площ от 400 кв. м в ниската, обрасла с тръстики част под пътя. Замърсените земни маси бяха изгребани и последващо третирани в пещта на основната площадка на нефтокомбината. Според дадените от РИОСВ предписания и представената от комбината план-програма за привеждане на замърсената почва в установените норми беше извършена физическа подмяна на замърсената с аналогична незамърсена почва. В момента продължава мониторингът на почвата в района на разлива след приключване на дейностите по почистване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |