В новините
 
19.03.2007 15:40   Новината е видяна 3789 пъти
Общинари си поделиха апетитни имоти в Поморие

 

Двама общински съветници в Поморие успяха да прокарат през местния парламент решение, с което получават едни от най-апетитните терени в общината. Това разкри техният колега от БСП Васил Господинов. Той разказа, че на последната сесия в градчето, проведена на 23 февруари, независимите съветници Яни Пападопулов и Румен Друмев са станали собственици на земи, намиращи се непосредствено до предстоящи строежи на вилни селища. Тези терени тепърва ще поскъпват много и раздаването им без търг ощетява общината, каза Господинов.
Докладните за двамата успели да минат, тъй като били сбутани между още няколко подобни сделки, гласувани от съветниците, касаещи други терени, също апетитни. Пападопулов и Друмев действали на принципа на заменките. Пападопулов дал на общината 7 дка лозе в местността "Хонят" в землището на Поморие, оценено на 6826 лв. Там инвеститорски интерес няма. В замяна получил 10 дка имот в местността "Харманите", непосредствено до пътя за Слънчев бряг, където в близост се готви строеж на вилно селище. Теренът е оценен само на 1644 лева с мотив, че земята не става за селскостопанска дейност.
Друмев пък се сдобил с парцел до село Александрово, който е в съседство до бъдещо ваканционно селище на братя Диневи. В този регион цените растат всеки ден. Покрай сделките на двамата съветници поморийският парламент одобрил и още цял куп замени, като общината се лишава от терени все обграждащи бъдещи ваканционни селища и голф-игрища, разкри Господинов.
Общинският съветник твърди, че материалите за заменките били раздадени само ден преди сесията и в тях нямало никакви данни къде се намират въпросните терени. "Напуснах залата в знак на протест. Последваха ме и други колеги, но въпреки това остана кворум, който успя да прокара решенията", каза Господинов. Той се закани, че тази седмица ще внесе жалба в прокуратурата срещу действията на колегите си.
Яни Пападопулов заяви, че е получил терена си напълно законно. "Всичко е по правилата. Не се притеснявам от прокуратурата", каза той. Друмев не бе открит за коментар. Миналата година двамата съветници бяха едни от най-върлите противници на изграждане на голф-комплекс в терени на община Поморие в Стара планина.

СЪМНЕНИЯ
Васил Господинов заподозря, че в съвета действа цяла група, която обслужва нечии бизнес интереси. Според него целта им била впоследствие да прехвърлят терените на някой крупен инвеститор, който без търг да получи апетитните земи на Поморие. "Ако видите мотивите на хората, внесли докладните, ще забележите, че текстът е един и същ - "искам да си окрупня земята, защото ще развивам стопанска дейност". Много ми е чудно как на трета категория плодородна земя не може да се извършва такава дейност, но пък може на седма и девета категория", възкликна той.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |