В новините
 
21.03.2007 16:48   Новината е видяна 3295 пъти
Воден режим заплашва курортите по морето

Морските курорти са застрашени от проблеми с водата това лято както заради малкото валежи, така и заради остарелите водопроводи, коментираха участници във вчерашния форум за възможностите за финансиране на ВиК сектора.
Опасност от воден режим има на много малко места в страната, застрахова се министър Асен Гагаузов. Недостиг можело да има само по морските курорти заради свръхзастрояването. От ВиК дружествата коментираха, че проблеми ще дойдат не от количествата вода в язовирите, а от старите тръби. Предстои да се изчисти въпросът с язовир "Индже войвода", който трябва да снабдява Южното Черноморие. При раздържавяването на "Промет" край Дебелт язовирът се оказал в активите на металургичния комбинат. В София обаче проблеми с водата няма да има, дори идните две години да се окажат сушави, увери Гагаузов.
Регионалното министерство ще отчита колко вода има в язовирите за питейно водоснабдяване, а заедно с министерствата на околната среда и на земеделието ще решават какви ограничения да се предприемат в населените места, където се налага.
До месец и половина, най-късно два, се очаква най-сетне да бъде изготвен окончателният вариант на проектозакона за ВиК, за да се внесе в Министерския съвет. Идеята е с него да се изчисти въпросът със собствеността в сектора и реално да се отвори вратата за навлизането на частния капитал при оперирането на системите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |