В новините
 
26.03.2007 21:05   Новината е видяна 3263 пъти
Стартира Програма за разделно събиране на отпадъците в Айтос

 

В Айтос започна информационна кампания във връзка с предстоящото разделно събиране на отпадъците от опаковки, което ще стартира в средата на април. Акцентът е поставен върху образователните програми в училищата и детските градини, за които са осигурени рекламни материали и учебни пособия.
Целта на кампанията е създаване на трайни навици за разделно събиране на отпадъците от различни опаковки, ограничаване на  рисковете за здравето на хората , подобряване на чистотата в града и намаляване на вредните въздействия върху околната среда.

Отпадъците от хартия, пластмаса, метални опаковки и стъкло са близо една трета от общото количество твърди битови отпадъци, които се произвеждат в Айтос. В системата за разделно събиране са включени цветни контейнери с различна вместимост и специализирана сметосъбираща техника .  Новите пластмасови контейнери ще бъдат поставени до съществуващите сега метални - тип „Бобър” за колективно ползване. Ще бъдат избрани  и определен брой домакинства, които ще събират отпадъците индивидуално, в цветни контейнери, поставени в дворовете им.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |