В новините
 
29.03.2007 19:36   Новината е видяна 3605 пъти
“Мина черно море” поема контрола върху “Топлофикация Сливен”

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, чрез придобиване на контрол върху „Топлофикация Сливен” ЕАД, от страна на „Мина Черно море – Бургас” ЕАД. Сделката ще се осъществи чрез подписване на приватизационен договор с Агенция за приватизация, за покупко-продажба на 100% от акциите на „Топлофикация Сливен” .
КЗК установи, че няма припокриване в дейностите на страните по концентрацията и тя няма да доведе до непосредствено консолидиране на пазарни дялове.
Към момента, „Топлофикация Сливен” притежава безспорно господстващо положение на пазара за производство, пренос и доставка на топлинна енергия. От своя страна, „Мина Черно море – Бургас” е единственият доставчик на кафяви въглища за разглеждания пазар.
Проучването на Комисията показва, че „Топлофикация Сливен” е основният клиент на „Мина Черно море – Бургас”, а делът на доставките на въглища към други топлоцентрали е незначителен. В този смисъл, планираното придобиване не би могло да наруши интересите на останалите участници на пазара на производство на топлоенергия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |