В новините
 
30.03.2007 16:29   Новината е видяна 3505 пъти
Пилотни коли ще екскортират с 70 км/ч абитуриентите по морето

 

 

 

"SOS! Абитуриенти! Карай умно, пази бъдещето" е работното лого на кампанията, която бургаският "24 часа" инициира вчера на кръгла маса в града. Тя ще бъде естествено продължение на битката срeщу войната на пътя, подета от централното вестникарско издание.

 Предложението на морския екип е пилотни коли да водят колоните от автомобили с абитуриенти по пътя Бургас- Слънчев бряг, който е един от най-опасните участъци в региона. Ескортиращите автомобили ще имат стикери на български и английски- "Следвай ме- 70 км/ч" и "Follow Me- 70 км/ч".

Инициативата бе подкрепена от областната дирекция на полицията в Бургас ,а  първи откликнаха от морското представителство на  "София Франс Ауто", които обещаха най-новите модели "Пежа" да сложат стикерите и да поведат колоните с абитуриенти.

Идеята дойде на кръгла маса за "Достъпен град" насочена към хората с увреждания, тъй като по-голямата част от хората в инвалидни колички са всъщност жертви на катастрофи.

Тя бе организирана от Центъра за психологически изследвания и "Местен 24 часа" и събра над 100 участника - представители на общината, полицията, неправителствени организации, архитекти, специалисти по строителен надзор, комисия за защита от дискриминация, европейски структурни фонодове и др. На дискусията присъстваха и хора с увреждания, които набелязаха най-критичните точки в града, които имат нужда от приспособяване за достъпност.

Кампанията "Достъпен град"  бе иницирана от екипа на вестника, по повод 10-тата годишнина  на морското издание.- Тя ще продължи  през цялата година, като резултатите от нея ще бъдат обявени през февруари 2008 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |