В новините
 
02.04.2007 22:34   Новината е видяна 3176 пъти
Глобени търговци на иглика в Бургас

 

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас състави три акта за продажба на лечебна иглика при проверка на Цветница.
Тримата нарушители са предлагали букетчета иглика пред църквите “Иван Рилски” и “Св. Богородица”.  Отнети са им общо 2 370 стръка иглика, оформени в 132 букета. Законът за лечебните растения предвижда глоба до 3 000 лева. Всички нарушители са от Котел и растенията са събрани на територията на Общината. Иззетите растения ще бъдат унищожени, уточниха от инспекцията.
Видът е билка под режим на ползване, за чието събиране се отпускат квоти. През тази година не е издавано разрешение за събирането на лечебна иглика на територията на РИОСВ – Бургас. Екоинспекторите ще изпратят предупредителни писма до общината и Държавното лесничейство в Котел да предприемат мерки за засилване на контрола.
Експертите  провериха най-посещаваните храмове, пазарите и централните улици в Бургас за нерегламентирана търговия с видове от дивата флора.
Не е установена продажба на други защитени видове.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |